Dobermann Russkaja Mechta

Wychen, KERSTSHOW, KC Nijmegen

20 december 2013

Op de laatste show van het jaar, de Kerstshow, waren we niet over- vertegenwoordigd. Aanwezig was onze teef Russkaja Mechta Mina Malina. Concurrentie was er zeker wel en dus ook de nodige spanning. Wie shows heeft gelopen, weet het wel dat zelfs al heb je een goede hond, dat hij op de dag goed moet lopen en goed moet staan.

WINNER 2013, Amsterdam 

14 december 2013

Op de grootste van de Nederlandse tentoon- stellingen, de WINNER, deden we met een 4-tal honden mee.

De sfeer in de Amsterdam RAI, was als vanouds, maar de resultaten vielen niet mee. We kregen deze keer overal een tweede plaats. Op zich een resultaat om niet ontevreden over te zijn, maar ik had toch zeker bij de reuen meer kwalitatieve keuzes verwacht, dan de in mijn ogen nu geplaatste toevalstreffers.Bij de teven ging het keuren een stuk beter en het resultaat was een mooie Winnaar 2013 van een Belgische collega fokker.

 

Sportresultaten

1 december 2013

De afgelopen periode hebben onze honden met succes deelgenomen aan verscheidene examens.

IDC, ROEMENIË 2013

6,7,8 SEPTEMBER 2013

De IDC-show(het officieuze wereldkampioenschap schoonheid-dobermann) werd op 6, 7, en 8 september gehouden in Roemenië.
Russkaja Mechta Modny Mustang en Russkaja Mechta Mera Madera hebben deelgenomen. Zij kwamen in hun klasse tot de voorselectie.

INTERNATIONAL DOG SHOW (CAC, CACIB), ZWOLLE 2013

5 oktober 2013

Our dogs performed well at the Ijsselshow in Zwolle. Both took prizes. Russkaja Mechta Mina Malina (Fayette) has become Best Female CAC & CACIB, and Russkaja Mechta Partizan Pantowy won CACIB. very pleased with this success and I congratulate you all.

EURODOGSHOW, INTER. DOG SHOW (CAC, CACIB), GENEVE, 2013

31 augustus 2013

Op de Eurodogshow in Geneve:
Russkaja Mechta Mera Madera reserve beste teef en Russkaja Mechta Modny Mustang reserve beste reu.
Hiermee zijn beide nu Vise-EuroDogShow Winners 2013.

GENEVE, INTER. DOG SHOW (CAC, CACIB), 2013

29 augustus 2013

Op de internationale hondenshow in Geneve, In het weekend waarop ook de eurodogshow in Geneve wordt gehouden, is Russkaja Mechta Modny Mustang Beste Reu geworden (CAC, CACIB) en Russkaja Mechta Mera Madera reserve Beste Teef (CAC, res.CACIB). Modny Mustang is hiermee internationaal show kampioen.

INTERNATIONAL DOG SHOW (CAC, CACIB), ROTTERDAM 2013

24 augustus 2013

Great success on the show in Rotterdam Russkaja Mechta Partizan Pantowy has won again. Partizan became Best Male CAC and CACIB, very proud of my boy, Thanks Michelle for the good performance in the ring.

INTERNATIONAL DOG SHOW (CAC, CACIB), ARNHEM, 2013

20 mei 2013

Nederlands Jeugd Kampioen:
RUSSKAJA MECHTA PARTIZAN PANTOWY

Op de internationale show in Arnhem is Russkaja Mechta Partizan Pantowy weer eens goed in de prijzen gevallen. In de jeugd klasse werd hij eerste met kwalificatie uitmuntend. In de verdere competitie werd hij reserve beste reu Res.CAC. Op deze show behaalde Partizan zijn laatste Jeugd CAC punt.

INTERNATIONAL DOG SHOW (CAC, CACIB), DORTMUND, 2013

10 mei 2013

Best Of Breed:
RUSSKAJA MECHTA MERA MADERA
Beste Reu:
RUSSKAJA MECHTA MODNY MUSTANG

 

Op de prestigueuze Dortmund show is het fokprogramma van Nadjia op juiste wijze gewaardeerd

IPO/VZH, Bouvierdresuurgroep Woerden, 2013

30 maart 2013

IPO-VO
 Bij de ”Bouvier dressuurgroep Woerden” werd Zaterdag 30 maart voor het eerst in Nederland een nieuwe variant van het IPO-examen afgenomen. Het IPO-VO is een nieuw geïntroduceerd IPO examen, waarvan wij onlangs melding maakten.

INTERNATIONAL DOG SHOW (CAC, CACIB), GRONINGEN, 2013

2 maart 2013

Onze jonge ster Russkaja Mechta Partizan Pantowiy werd 1ste in de Jeugd klasse en kreeg zijn eerste Jeugdkampioenshapspunt. In de daarop volgende competitie voor Beste Reu werd hij vanwege zijn leeftijd ”Reserve” Beste Reu & Res.CAC.

DVIN-ALV-maart2013

maart 2013

Beste jeugd hond:

Op de Algemene Leden Vergadering van de DVIN werd de Jaarprijs exterieur voor de Beste Jeugd hond 2012 in ontvangst genomen dooor John de Jong voor de verdiensten van
Russkaja Mechta Quasar Quwaliber (Prince).

HOND VAN HET JAAR 2012, 2013

24 februari 2013

Deze prestigieuze show is alleen toegankelijk voor geïnviteerde honden. Top van de top ofwel crème de la crème, dat is in de Nederlandse kynologie de betekenis van de Hond van het jaar Show. Een Feestje op zich, met alle toebehorende attributen, … een groene catwalk, spotlights, flitsende pers, alles echt. De Deelnemmers zijn stuk voor stuk bijzonderheden. Alleen de honden die het hoogst hebben gepresteerd in de loop van het jaar worden door de Koninklijke club Cynophylia voor deelname uitgenodigd. Russkaja Mechta Modny Mustang was één van deze. Als enige Dober stond hij op de planken tussen andere knappe honden.

EINDHOVEN, INT. CAC, CACIB, 2013

3 februari 2013

There were excellent results on the show in Eindhoven.

*Russkaja Mechta Ogneny Oblik became BEST MALE CAC, CACIB
*Russkaja Mechta Quasar Qualiber was first/excellent in the Junior class and with this became Duch Junior Champion.

Speurseminar 2013

13 januari 2013

Kringgroep DRENTHE, DVIN:
Speuren seminar door Frans Jansen

Voor de eerste keer werd er een DVIN Speurseminar georganiseerd bij de kringgroep Drenthe. Daar moeten we zijn, dachten we en met een groep enthousiasten van onze kennel met 3 honden zijn we naar het Noorden gegaan. Een bijzondere en leerzame dag was het zeker, zelfs de kou en sneeuw heeft de deelnemers niet kunnen ontmoedigden en de honden hebben laten zien wat ze kunnen of tot nu nog niet konden. Het seminar werd gegeven door ‘hoofdspeurneus’, de voorzitter van de FCI werkhonden commissie, Frans Jansen. De belangstelling en de opkomst was heel groot.

41ste SCHAAL DER KEMPEN, HOOGSTRATEN, BELGIË, 2013

5 januari 2013

BEST OF BREED / BESTE VAN HET RAS
RUSSKAJA MECHTA MODNY MUSTANG –  BOB, CAC,CACIB,

IPO-VO-examen

VANAF 1 januari 2013

Van VZH via IPO-VO naar IPO-1

IPO-VO examens kunnen nu ook in Nederland conform FCI reglement worden geëxamineerd
Vanaf 1 januari 2013 zal het IPO-VO in Nederland worden ingevoerd. De keurmeesters zijn tijdens een bijeenkomst van 27 januari bijgepraat.

IPO-VO (IPO Vorstufe) is een examen dat qua zwaarte tussen VZH en IPO-1 komt.