Dobermann Russkaja Mechta

Kortrijk, 2021

vlag belgie

Kortrijk,
20 november 2021

Internationale, CAC, CACIB

Internationale hondenshow, Kortrijk. CAC, CACIB
Op 20 november 2021 waren we getuige van de internationale in de expo-hallen van Kortrijk. Vol goede hoop waren we aanwezig, maar het was wel iets anders gegaan dan ik verwachtte. De ierse keurmeester had zo zijn eigen visie en voorkeur voor wat fijnere en elegantere type dober. Daar kan ik wel inkomenn als het gaat om de teef, maar voor een reu is dat wat anders. In de Standaard staat wel 15 keer genoemd dat een Dober, een krachtige hond moet zijn. Als je mijn mening vraagt dan zal dat ook mijn voorkeur altijd zijn. Maar deze keer was het anders. Moet kunnen, keurmeester toch bedankt.
Russkaja Mechta Hertog Harkan werd maar 2-de in de Kampioens klas met uitmuntend.
Russkaja Mechta Jagoda Jada werd eerste in de Tussenklasse en reserve beste teef Res. CAC. In de verdere competitie werd ze gekozen door de keurmeester voor res.CACIB maar de programmatuur van de show doglle.com leek niet goed in orde en het resultaat van RCACIB kon niet ingevoerd worden in de computer ,dus werd die vergeven aan de andere hond !!!!! die wel in de computer voorkwam. Echt een schandalige mis-administratie.

Ongehoord was verder ook het feit dat de exposanten tot 14.30 uur binnen moesten blijven en tegen de tijd dat ze naar buiten mochten, stonden ze dicht op elkaar voor de gesloten deuren te wachten. (hoe zo corona?)
Volgende keer wordt het weer gezellig
.