Dobermann Russkaja Mechta

NDKHungaria champ-12 june 2021

hungaryflag

VII. NATIONAL  DOBERMANN KLUB HUNGARY CLUB CHAMPIONSHIP
12 june 2021

CLUB CHAMPIONSHIP NDKH - TOMPA

I was judging the 12th of june in Tompa in Hungary.
Meer dan 150 honden waren ingeschreven. Het was voor mij een grote eer en een absoluut record voor de club om zo veel deelnemende honden te begroeten. Gelukkig is de COVID situatie versoepeld en minder besmettingen, zodat er ook minder absenten waren. Top fokkers uit vele landen, collega’s en vrienden kwamen om onder mijn expertise onderling hun honden te vergelijken. En de kwaliteit, moet ik erkennen, was zeer hoog! Prachtige dobers niet alleen die gewonnen hadden, maar ook gewoon de gemiddelde kwaliteit was super.
 
Het was er ongekend gezellig. Sportieve en positieve concurrentie, waar complimenten voor betere honden, niet waren weggebleven. Soms zag ik zelfs gezamenlijke trots van diverse kennels die samen mooie honden hebben gecreëerd. Zo was het zeker met mijn beste zwarte reu.
Teams van Altobello, Angels of Shaitan, Giddy Blossom, Zwarte Kraft, di Modello, di Fahinera, v Ashany, Masterhoff, de Noche Nero, – bedankt voor jullie aanwezigheid en het maken van dit prachtige dober festijn. Resultaten kunt u iets later zien onder link hier.
Voor de Clubwinner titel werd er in de ochtend de karakter test gedaan. Korte en lange bijt werk werd gekeurd door Jozsef Pityinger.op het eind van de dag waren punten voor exterieur en het karakter bij elkaar opgeteld om winnaars te benoemen. Een mooie traditie omdat karakter net als uiterlijk even belangrijk zijn voor de dober.
Al was het heel veel werk voor hele dag met zo veel honden, maar de keuringen verliepen in goed tempo, dankzij het goede werk van mijn ring-team, waar voor mijn grote dank aan Danijel Boros Djevi, Csaba Ferencz, en mijn lieve schrijfster waar ik geen naam meer van weet.
Mijn dober vaccinatie is weer binnen, nagenietend blijf ik nieuwe plannen maken voor mijn fok.,