Dobermann Russkaja Mechta

Hond van het jaar 2019

vlagnlmaas

12 januari 2020
Hond van het Jaar 2019, Raad van Beheer, Amersfoort

de keurmeesters met de “hond van het jaar 2019”

Op 12 januari 2020 gingen de allerbeste honden van 2019 op het door “de raad van beheer op kynologisch gebied” georganiseerde gala “hond van het jaar” in het Amersfoortse theater “de Flint” in grote stijl over de catwalk. Gisteren, de 11e januari waren we elkaar ook al tegengekomen op de nieuwjaarsreceptie in Woudenberg., maar deze keer waren we samen om de beste hond van het jaar te kiezen uit alle in de loop van 2019 genomineerde honden.
Dit jaar was aan mij de eer om de beste uit rasgroep 2 aan te wijzen. Een mooie opkomst van diverse rassen en ook een behoorlijk aantal dobermanns, er waren 4 genomineerd, waar onder ook mijn eigen teefje Solntse. Zij krijgt een ere ronde op de catwalk en uit respect voor de andere deelnemers deed ze niet mee in de keuringen. Ze werd geweldig gepresenteerd door Priscilla van Oosten, waar voor mijn grote dank. De beste uit de 3 aanwezige dobermanns Njoy Pluto Wot A Thriller kwam door in de eerste selectie ronde, maar moest zijn positie later op het podium inleveren vanwege een minder fraai gangwerk. Uiteindelijke had ik 6 beste honden in de selectie met als winnaar een Dog de Bordeaux. Een bijzonder spektakel waar je zelf een rol in speelt had een spetterend einde , met een gezellige afterparty hebben we de dag goed afgesloten.
Ik hoop dat 2020 ook weer een zeer goed jaar voor de kennel wordt, dat honden zich zullen kwalificeren en we weer mee mogen doen.


*****