Dobermann Russkaja Mechta

Eindhoven – CAC, CACIB – 9 februari 2020

vlagnleindh

9 februari 2020
Internationale hondenshow, CAC, CACIB, Eindhoven

Eindhoven, Internationale hondenshow, CAC, CACIB, Venray

Op dezelfde dag dat de storm Ciara over Nederland raasde werd de jaarlijkse internationale honden show Eindhoven georganiseerd. Rony Doedijns was de keurmeester voor de dobers. De laatste tijd is er een levendige discussie over de manier waarop de honden in de ring voorgebracht behoren te worden. Men wil nu dat dit met een loshangende lijn en niet sleurend gebeurt. Ik had me voorbereid en was nieuwsgierig wat de huidige stand zou zijn. Helaas, vandaag werden maar weinig honden al op een op het moment algemeen geaccepteerde manier voorgebracht en ook werd dit nog op onvoldoende, eigenlijk op geen enkele, wijze gecontroleerd. Dit, ondanks de actuele en ook door de raad gedragen kritiek.

Soit, In grote lijnen werd gekozen voor de wat vrouwelijkere types. Onze honden zijn in het alge meen wat steviger, ondanks dat was voor onze 10 maanden jonge Sjakie (RM Hertog Harkan) de 1e plek jeugd klasse met uitmuntend en zijn eerste Jeugdpunt. Super blij!

Onze in de open klasse aanwezige Didi (RM Dona Darona) kreeg 1 uitmuntend en reserve CACIB.

Wat mij op positieve manier opviel was de verschijning van enkele goede kwaliteitshonden in de jeugdklasse, die overigens met losse lijn uitstekend voorgebracht werden. Deze honden zullen In de toekomst zeker meer gaan presteren en dat zijn leuke vooruitzichten.