Dobermann Russkaja Mechta

van 2018 naar 2019

vlagnlmaas

1 januari 2019
Yalta, De Krim

Het jaar 2019 is begonnen en ik zat op de Krim in Yalta, redelijk koud maar oer-gezellig en met de sociale media en een wifi-connectie blijf je goed op de hoogte van wat er thuis gebeurt
Het reflektiegevoel is nog aanwezig, 2018 staat nog op het netvlies en tegelijkertijd zijn de gedachten aan wat ik van 2019 hoop, nog aanwezig. Geen voorspellingen, want dan komen ze niet uit.
Het afgelopen jaar ging in z’n vijfde versnelling voorbij, het zou er op kunnen duiden dat er niets gebeurd is, verre van dat.

opleiding en ontwikkeling

Qua opleiding en persoonlijke ontwikkeling heb ik bijvoorbeeld stevig aan de weg getimmerd.
Allereerst heb ik weer een aantal rassen toegevoegd aan mijn groter wordende lijst van te keuren rassen. Weer een paar stappen richting het all-rounder keurmeesterschap. Verder heb ik mijn nu door de overheid verplichte opleiding “HOUDER VAN HONDEN EN KATTEN” afgerond. Met het behalen van dit diploma voldoe ik aan de wettelijke beroepsvereisten vermeld in het besluit houder van dieren, artikel 3.11. Daarmee zijn wij tot nu toe één van de weinige kennels die beantwoorden aan door de wet opgelegde vereisten.
Ik heb de bijscholing gevolgd als examinator van exterieur keurmeesters en heb al een aantal examens afgenomen. Ook zelf heb ik opleidingen voor mijn collega keurmeesters gegeven. Dat vond ik erg leuk om te doen en gezien de positieve reacties mag ik daar zeer trots op zijn.
Een Aantal lezingen gevolgd van de Kennis Tour zoals die door Mark Dirven “Van puppyruis tot echo- screening” en “‘KNO-problemen bij honden”

shows en onze honden
Wat shows betreft hebben we dit jaar echt aan de top gestaan met onze Wereld Kampioen Russkaja Mechta Azart! Geweldige waardering voor deze prachtige reu. Op de Nederlandse shows hebben Russkaja Mechta honden veeltallig als beste gescoord in verschillende categorien. Afgelopen jaar hadden we in Nederland: 7 Nederlandse kampioenen, 3 Nederlandse Jeugd Kampioenen, 1 Winner en 2 Jeugd Winners, 2 Benelux Jeugd Winners. In het buitenland: 2 Belgische en 1 Internationaal Kampioenen,1 Luxemburgs Jeugd Kampioen, DV-Sieger en DV- Jugend Sieger.

examens en onze honden
Onze honden hebben weer getraind en examens op gehoorzaamheid gebied afgelegd, de ene met meer succes dan de andere. Afgezien van wel of niet geslaagd op het examen het belangrijkste is, dat er wordt gewerkt want alle inspanningen op de trainingsveld worden beloond in het leven.In de loop van de jaar waren 5 honden geslaagd voor de VZH, 1 voor IPO, 3 voor DGT.

gezondheid en onze honden
De gezondheid van de dobermann stond dit jaar als belangrijke aandachtspunt in mijn leven. De DCM problematiek: vererving en fokstrategiën om DCM terug te dringen. In dit kader heb ik mee gewerkt aan het project DCM binnen de rasvereniging. Ik heb goede contacten gelegd met Professor Cardiologie Niek Beijerink, met als resultaat dat Op 20 januari 2019 Niek een lezing zal geven over DCM aan de leden van de DVIN. Ook zeer goede prijsafspraken zijn er gemaakt voor het screenen van de Dobermanns. We kunnen onze honden voortaan ter cardiologische screening onderbrengen bij de Veterinaire Specialisten in Vucht en Verwijscentrum in Rijswijk waar prof.N. Beijerink werkzaam is.

*****