Dobermann Russkaja Mechta

WINNER, AMSTERDAM, Int. CAC, CACIB, 2016

HOLLAND CUP & WINNER, AMSTERDAM 2016

10/11 december, 2016

Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior

De combinatie “Holland Cup” & “Winner” versie 2016, de grootste nederlandse hondenshow vond dit jaar plaats in het weekend van 9, 10 en 11 december, zoals altijd in de RAI in amsterdam. Het was een drukte van belang, veel aspiraties, veel geluk, veel teleurstellingen en veel contacten, kortom een kolkende stroom van emoties.

De Holland Cup was voor de RM vertegenwordigers een enorm succes en De Winner voor velen een ware teleurstelling. Het waren dan ook twee verschillende keurmeesters met een verschillende visie op de dobermann. Ik ben blij dat ik als fokker en keurmeester dezelfde visie ben toegedaan als de keurmeester van “Holland Cup” John Woube.

Russkaja Mechta Xander Xebube – BOB, Beste Reu CAC, Best Junior.
Russkaja echta Xan Xiril – Reserve Beste Reu  Res. CAC
Russkaja Mechta Wolinaja Wolga – Beste Teef CAC, CACIB
Russkaja Mechta Zara Zarina – Beste Jeugd Teef.

Eigenlijk onnodig te vermelden, dat De Winner Amsterdam meer deelnemers trekt dan alle andere hondenshows in Nederland. Zo waren ook de dobermanns goed vertegenwoordigd.

Op de “Winner” onder  keurmeester  Maria  Ceccarelli  uit  Italië  eindigden de RM honden  als volgt:

 Russkaja Mechta Xander Xebube Benelux Jeugd Winner en BOB van dag eer voor – werd maar 2 uitmuntend in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Xan Xiril Jeugd Kampioen van Nederland, België en Kroatië – werd de ring uitgestuurd met “zeer goed” in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Woin Wariag Nederlandse Jeugd Kampioen – 2 uitmuntend in Tussenklasse

Russkaja Mechta Victoria’s Valet Nederlandse Jeugd Kampioen meervoudige Best of Breed en 2e plaats groepswinnaar echt een topper – als eerste weggestuurd uit open klasse met uitmuntend.

Russkaja Mechta Wolinaja Wolga Nederlandse Jeugd Kampioen en beste teef van dag er voor – 4e pl. uitmuntend in open klasse

Russkaja Mechta Zoluschka Zina – 3 zeer goed Jeugd klas

Het was meer dan jammer dat een keurmeester uit een land dat op dobermanngebied een leidende rol speelt en hele mooie dobermanns heeft, niet het juiste type en beeld in haar voorkeuren naar voren heeft kunnen halen.

*****