Dobermann Russkaja Mechta

DVIN DOBERDAG, HOORN, 2014

DVIN, DOBERDAG, 2014
HOORN, 18 mei, 2014

HOORN, DVIN-DOBERDAG 2014  
 RUSSKAJA MECHTA OP DE DOBERDAG, HOORN

 MOOISTE EN MEEST COMPLETE NESTlogodvin
 RUSSKAJA MECHTA   S-NEST

 

Het is geen toeval dat de traditionele DVIN-Doberdag op de Nationale dag van de hond werd gehouden. Dat is namelijk vanaf enkele jaren de vaste dag voor de Doberdag. Dit evenment past precies in het beeld dat de Raad van Beheer met de dag van de hond probeert te bereiken. (zie: dagvandehond.nl)

Dit jaar gaf de DVIN de eer aan Kringgroep Westfriesland om in Hoorn de organisatie uit te voeren. En dat was vlekkeloos.

Het evenement is uniek in zijn soort. Er wordt hier primair een poging gedaan om de hondensport te populariseren. Dat wil zeggen bereikbaar te maken voor een grotere groep mensen die anders verstoken moet blijven van een dergelijk vertier. Er zijn minder strenge toelatingseisen, dan op de andere reguliere hondenshows. Zo staat deze show open voor de ongecoupeerde en voor de gecoupeerde dobermanns en worden ook stamboomloze dobermanns toegelaten. Iedere dobermann doet mee.

Je kunt op deze dag met je hond meedoen aan beoordeling van het exterieur, het gedrag (DGT) en het karakter (DKT). Nesten worden beoordeeld en de mooiste wordt gekozen.

Als Russkaja Mechta kennel laten we deze dag zeker niet voorbij gaan. Op deze dag zien we graag onze puppen en volwassen honden terug. En vieren we meteen onze kennel-reunie. Het is een uitgelezen kans voor RM eigenaren om jaarlijks een gezellig evenement te beleven, waar de competitie belangrijk is, maar gezelligheid en communicatie tussen de deelnemers daar nog boven staat. De Doberdag is zo aansprekend, dat ook veel niet-deelnemende RM-eigenaren ieder jaar weer acte de presence geven. Ik kan me vergissen, maar ik heb het idee dat dat er ieder jaar zeker niet minder worden. En dat was deze keer niet anders dan andere jaren. Een succes.

In rode T-shirts, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid met het RM logo, zagen we volop met elkaar bezig zijnde mensen. Het logo is super gelukt door de inspanningen van Petrit en de eigenaren van Corny, Bert en Annemiek, die druk bezig waren met het drukken van de shirts. Het resultaat was mooi. We waren zeker goed zichtbaar en de trots flonkerde eraf. Bedankt.

18 mei is de dag dat Rob (eigenaar van onze pup SABO) jarig is. Andere verplichtingen opzij gezet en naar de Doberdag gekomen. Gefeliciteerd en een verjaardagstaart van Russkaja Mechta was zijn deel. Wat een dag en gezelligheid troef.

De Nestgenoten van het vier maanden jonge S-nest hebben elkaar weer eens ontmoet en de eigenaren veelal voor de eerste keer. Van de tien waren er acht pups present. Wat een ongecontroleerde bende was dat in een grote ren waar ze de hele dag met elkaar aan het spelen waren. Over socialisatie gesproken. Het was opnieuw elkaar plagen en elkaar uitdagen, alleen nu twee maanden later. En ik moet zeggen dat hebben ze nog niet afgeleerd. Een ren met acht spelende puppen was een top attractie voor iedereen. Het leek wel een dierentuin.

En dan natuurlijk de exterieur-beoordeling met mooie resultaten.
Onze puppen werden voor het eerst in hun leven beoordeeld. En hun eigenaren stonden dus voor het eerst voor de klus om hun dober op z’n best te presenteren. Voor iedereen is dit moeilijk, maar door kijken en proberen leer je het wel.

Een Jong talent op handling gebied liet zich zien. Daan had alle tips goed opgepakt en toondezich een natuurtalent. Hij presenteerde zijn hond uitstekend. De zeer verdiende 1e plaats was voor hem. Houd beiden in de gaten. we hebben hoge verwachtingen. De andere nest broer werd tweede.
In de wat vollere klasse van de puppy teven was de concurrente sterk tussen de zussen van het S-nest. Jennifer een niet minder getalenteerde handler liet ook zien hoe het moet. Zij had het bruine teefje onder haar hoede. De 1e plaats. Voord de andere zussen de gedeelde 2e en 3e plaats.

Rana Romantica werd beste in de jonge honden klasse. Ze werd keurig voorgebracht door Felicia.
In de volwassen competitie deden ook een aantal RM honden mee.
Marskoi Mirage, Quasar Qualiber, Palina Pralina werden tweede.

Uit Rusland geïmporteerde Smart Wood Hiils Ghino was een eye catcher in de ring hij werd beste in zijn klasse. Goede start voor deze jonge man.
Palina Pralina slaagde voor de Gedrag test en in groep klasse behaalde onze groep tweede plaats.

In de prestigieuse en eervolle competitie, de verkiezing van het mooiste nest was de eer voor het Russkaja Mechta S nest. Als fokker moet je ambities hebben om het ras te willen verbeteren en de resultaten van je werk te laten zien. Ik ben er dit jaar weer in geslaagd om niet alleen een mooi nest te fokken maar ook de resultaat te laten zien. 8 puppen van een mooi type, een zeer homogeen nest waar het type van de moeder in verbeterde vorm terug te herkennen is. We waren ook het meest complete nest van de dag.
Twee grote wissel bekers voor het Mooiste Nest en de Meest Complete nest mogen weer eens voor de zoveelste keer voor een jaar in mijn huis kamer staan. Daar ben ik zeker trots op en ik bedank iedereen voor het komen en mee doen.
De keuringen op deze dag werden uitgevoerd met veel kennis en passie door Bert Schoonbrood, bedankt hier voor.

Deze dag was zeer geslaagd, we waren ruimschoots in de prijzen gevallen, maar het beste was het beleefde dobermannplezier.

Het RM pavillioen
Jennifer van Pelt en Daan Welles
Yes, very nice young male, imported from Russia, Smart Wood Hiils Ghino