Dobermann Russkaja Mechta

Meerssem, Dobermann club match, 2012

03 juni 2012
Meerssem, Dobermann Club Match

Russkaja Mechta Mina Malina – BOB

Het waren weer uitstekende prestaties die geleverd werden door Russkaja Mechta honden op de Dobermann Clubmatch in Meerssem. Het slechte weer kon het plezier in de show niet weg nemen en de uitslagen waren (voor ons tenminste) uitstekend.

De titel”Beste baby” werd uitgemaakt tussen twee nestgenoten uit het Q-nest: de beste reu Russkaja Mechta Quasar Quwaliber en de beste teef R. M. Quanfisa Quisa. Beide veelbelovende pups waar je zo één, twee, drie niet makkelijk de beste uit kiest. Toch wist Quwaliber met zijn mooie presentatie de titel van de Beste Beby van zijn zus te winnen.

Het zelfde erespel werd gespeeld om de BOB titel. De Beste teef Russkaja Mechta Mina Malina moest opkomen tegen de beste reu Russkaja Mechta Modny Mustang. Jammer genoeg kreeg Mustang in het laatste rondje van de reuen presentatie een flinke snee in zijn poot. Het was wel even spannend om dat te behandelen. Bedankt Kitty, Piet en Henny voor jullie hulp bij het verbinden van de poot.

De eindstrijd werd gewonnen door de goed lopende (en natuurlijk spetterende) zus Mina Malina, die daarmee BOB werd. Russkaja Mechta Modny Mustang moest helaas letterlijk zijn wond likken als beste reu. Russkaja Mechta Jasny Jar werd derde in de open klas met uitmuntend.

Ik kon niet bij de show aanwezig zijn, en heb dan ook niet kunnen zien hoe op zeer goede manier (dat heb ik althans later vernomen) Petrit de honden presenteerde. Ach, dat zal ik wel vaker zien.

De Keuringen werden uitgevoerd door de dobermann specialist uit Duitsland: Tomas Becht.

BOB: Russkaja Mechta Mina Malina Beste reu: Russkaja Mechta Modny Mustang Beste Baby: Russkaja Mechta Quasar Quwaliber Beste baby teef: Russkaja Mechta Quanfisa Quisa

Gefeliciteerd eigenaren met de winst van jullie prachtige honden en genieten is het devies.